Akár egy régi építésű házon kell lecserélni az ereszcsatornát, akár az új tetőhöz szeretne új ereszcsatornát, nagyon fontos, hogy milyen alapanyagokat választ, és kit bíz meg a kivitelezéssel. Ezek nem csak az árat befolyásolják, hanem azt is, hogy mennyi időn belül kell esetleg újra kifizetnie ezt az árat a szakszerűtlen munka, vagy az elöregedő anyagok miatt.


Bár az építkezés illetve a felújítás folyamatában az ereszcsatorna szerelése egy kis tételnek tűnik csupán, valójában sokkal fontosabb szerepe van, mint gondolná. A jó ereszcsatorna megvédi a házat a beázástól, a homlokzatot a foltosodástól, a lakókat pedig a nyakukba csorgó víztől.5 dolog, amire oda kell figyelnie, ha szakembert bíz meg az ereszcsatorna szerelésével


Az első benyomás


Aki már az elején nem veszi fel a telefont, nem reagál az emailre, és „üldözni” kell, hogy árajánlatot kapjon tőle, az később is problémás lehet.


Az árajánlat


A jó szakember tételes árajánlatot ad, írásban, részletesen feltüntetve az anyagköltséget, a beépítendő anyagok típusát, a munkaórákat és a várható határidőt.


„Számlával vagy számla nélkül?”


Ha ezt a kérdést hallja, akkor jobb, ha azonnal menekülőre fogja a dolgot. A jó kivitelezőnek saját, legális vállalkozása van, számlát ad, adót fizet, és – ami az Ön számára a legfontosabb – elszámoltatható, számon kérhető. Szerződés nélkül Ön sem fogja tudni érvényesíteni a garanciát, ha probléma adódik.


A szerződés


A szerződés elengedhetetlen része a munkának. A jó szerződésben szerepelnek az Ön jogai, és lehetőségei, a várható határidők, a (fizetési) kötelezettségei, a részletek ütemezése is. Sok esetben elegendő egy egyszerű vállalkozói szerződés, de ennél is fontos, hogy tartalmazza a munkára vonatkozó alapvető információkat.


Fizessen-e előleget?


A legtöbb kivitelező szokott valamennyi előleget kérni, Ön ezzel „foglalózza le” a munkáját. Ha a szakember végzi az anyagbeszerzést, akkor ebből fizetik ki a költségeket is. A korrekt előleg általában a munkadíj 10%-a (+az alapanyagok ára, ha előre kell fizetni). Ha Öntől ennél többet kérnek, vagy esetleg a teljes összeget előre követelik, akkor kezdjen gyanakodni, az ilyen kivitelezők hajlamosak eltűnni a munka vége előtt.


A 2. részletet akkor érdemes átadni, amikor megérkeztek a munkavégzés helyére a megrendelt anyagok, és Ön megkapott minden szükséges papírt és számlát.
Korrekt kivitelező csak akkor kéri el az utolsó részletet, amikor befejezte a munkát, Ön megtekintette a végeredményt, és elégedett azzal.Milyen ereszcsatornák léteznek?

Többféle ereszcsatorna is létezik: lehet látható, vagy rejtett, fémszínű, vagy színezett, olcsó, vagy drága. Ahogy az építkezés minden pontjánál, úgy itt is igaz, hogy érdemes megfizetni a minőséget. Ha úgy érzi, hogy a költségvetésbe most nem fér bele a jobb alapanyag, akkor inkább várjon egy kicsit, mint hogy a silány anyagokat építse be, mert különben könnyen lehet, hogy 1-2 év múlva kezdheti elölről az ereszcsatorna szerelést. Nyugodjon meg, mi mindenről tájékoztatni fogjuk!Miért jó, ha minket választ?

- Profi csapat vagyunk, a szerződés, számla, garancia nálunk alapfelszereltség, nem extra


- Kérdéseivel bármikor megkereshet minket, már az árajánlatkérés előtt is szívesen segítünk


- Csak olyan alapanyagokat építünk be, amik garantáltan kibírnak 10-20 évet is felújítás nélkül


- Saját bádogos szaküzlettel rendelkezünk, így a legtöbb alapanyagot jó áron tudjuk Önnek beszerezni…


- …és el is intézzük a kiszállítást időben, pontosanTöltse ki az űrlapot és írjon nekünk!

(Tipp: minél pontosabban vázolja fel a helyzetet, annál profibban tudunk válaszolni. Nyugodtan küldhet nekünk emailben képeket, vázlatokat, tervrajzokat is, a kivitelezes@matralemez.hu címre. Minden megkeresésre rövid határidővel válaszolunk.)