Amikor úgy dönt, hogy felújítja, vagy felújíttatja a tetőt, akkor a folyamat elsőre egyszerűnek tűnik. Elkezd utánajárni, hogy mire lesz majd szüksége, mit kell tennie, és hirtelen úgy érzi, hogy teljesen elveszett az információk közt, és már azt sem tudja, hol kezdje a felújítást. Vagy mikor. Sőt, lehet, hogy már el is ment a kedve az egésztől...


Pedig valójában a tetőfelújítás nem bonyolult, csak nehéz a sok információból kiválogatni azt, ami Önnek feltétlenül szükséges. Ebben segítünk most.


Ezen az oldalon a nem-szakembereknek mondjuk el lépésről-lépésre, hogy mire lesz szüksége, mire kell odafigyelni, ha szakembert bíz meg a tető felújításával. Ha Ön saját maga szeretné felújítani a tetőjét, akkor kattintson ide.


Tetőfelújítás – hol kezdje?

Először is gondolja át, miért kell felújítani a tetőt, és nagyjából milyen állapotban lehet most. Ehhez nem kell szakembernek lennie, a legtöbbször az alábbi esetek valamelyikéről van szó:


- Most vette a házat, az adásvételnél jelezték Önnek, hogy aktuális a felújítás.


- Régi a ház, és láthatóan beázik a tető.


- Régi a ház, régen volt felújítva a tető, és szeretné megelőzni, hogy beázzon, vagy más problémák jelentkezzenek.


- Régi a tető, régi a szigetelés, szeretné újabbra, korszerűbbre cserélni.


- Befektetési szándékkal vette a házat, és fel akarja újítani, hogy növelje az értékét


Írja fel magának a lehető legpontosabban, hogy milyen a jelenlegi állapot, és mi a célja. Természetesen ehhez nem kell szakembernek lennie, nem baj, ha nem tudja pontosan felmérni az összes hibát, az viszont fontos, hogy az alapokkal legyen tisztában, és ezt el is tudja mondani a szakembereknek.


Mikor érdemes belevágni?

A legjobb tavasszal felújíttatni a tetőt, de a szakember kiválasztását, az árajánlatok bekérését már a tél 2. felében elkezdheti. Ha ősszel vág bele, akkor már nagyon szorít az idő, gyakoriak az esőzések, jöhet a vártnál korábban a tél. Ilyenkor nagyobb a valószínűsége annak, hogy kapkodni kell, és ez a minőségen is meglátszik.

A szakember kiválasztása, árajánlat, szerződés
Erről részletesen írtunk már ebben a cikkben (
Ha elolvasná kattintson ide ->). Röviden összefoglalva: csak olyan szakemberrel dolgozzon, akinek jó referenciái vannak, hajlandó szerződést aláírni, számlát ad, és a munkára garanciát vállal. Emellett fontos az első benyomás is: aki már az elején nem veszi fel a telefont, eltűnik, csak sokára válaszol, azzal később is problémák lehetnek.

Az árajánlat legyen tételes, kérjen be többet is, és hasonlítsa össze őket, és nézze meg azt is, hogy a beépített anyagokra mennyi garanciát kap. Ne a legolcsóbbat, hanem a legmegbízhatóbbat válassza!


Ha a kivitelező képeket, leírásokat kér még a helyszíni felmérés előtt, akkor ne tekintse ezt felesleges nyűgnek, sőt, épp ellenkezőleg! Ez azt jelenti, hogy alapos, és a lehető legjobban szeretné végezni a munkáját.


Az anyagok kiszállítása
Ha erről a szakember gondoskodik, akkor nincs más dolga, mint bízni abban, hogy minden rendben lesz.


Ha Ön szerzi be az alapanyagokat, akkor érdemes megbeszélnie a kivitelezővel az egyes munkafázisokat, és ehhez igazítani a kiszállítást, hogy minden időben a helyszínen legyen, ugyanakkor ne kelljen hetekig kerülgetnie az építőanyagokat. Ha nálunk rendeli meg a tetőfelújításhoz szükséges anyagokat és eszközöket, [b4] akkor mindig előzetesen egyeztetünk a kiszállítás időpontjával kapcsolatban, és maximálisan igazodunk az Ön igényeihez.


Bontás
A felújítás szinte mindig bontással kezdődik, így eleinte elég csúnya felfordulás és káosz lesz az Ön házának környékén. Emiatt ne aggódjon, ez a fázis viszonylag rövid ideig tart, az építés már sokkal látványosabb lesz.


Építés, majd a munka átadása
Még mielőtt kifizetné a munkát (amit optimális esetben nem kértek Öntől előre [b5] ), nézze át alaposan az elkészült „művet”, és jelezze, ha valami kijavítandó hibát talál. Csak 100%-os munkát fizessen ki! Fontos, hogy kérjen számlát, hiszen a garanciát csak így tudja érvényesíteni később.


Garancia
Törvényileg jár Önnek MINIMUM 3 év jótállás a munka minőségére, 5 év szavatossági idő a beépített anyagokra, ennél kevesebbet senki nem ajánlhat. Jobban jár azonban, ha már a felújítás előtt átnézi a gyártók ajánlatait, sokan ugyanis 10+ év jótállást is vállalnak a minőségre.Miért jó, ha minket választ tetőfelújításra?

- Profi csapat vagyunk, a fent vázolt elvárásokból nem engedünk, a szerződés, számla, garancia nálunk alapfelszereltség, nem extra.


- Kérdéseivel bármikor megkereshet minket, már az árajánlatkérés előtt is szívesen segítünk.


- Saját bádogos szaküzlettel rendelkezünk, így a legtöbb alapanyagot jó áron tudjuk Önnek beszerezni…


- …és el is intézzük a kiszállítást időben, pontosanTöltse ki az űrlapot és írjon nekünk!

(Tipp: minél pontosabban vázolja fel a helyzetet, annál profibban tudunk válaszolni. Nyugodtan küldhet nekünk emailben képeket, vázlatokat, tervrajzokat is, a kivitelezes@matralemez.hu címre. Minden megkeresésre rövid határidővel válaszolunk.)