Amikor úgy dönt, hogy belevág az új családi ház felépítésébe, akkor a folyamat elsőre bonyolultnak tűnik. Elkezd utánajárni, hogy mire lesz majd szüksége, mit kell tennie, és hirtelen úgy érzi, hogy teljesen elveszett az információk közt, és már azt sem tudja, hol kezdjen bele. Vagy mikor. Sőt, lehet, hogy már el is ment a kedve az egésztől...


Pedig valójában az építkezés nem bonyolult, csak nehéz a sok információból kiválogatni azt, ami Önnek feltétlenül szükséges. Ebben segítünk most.


Ezen az oldalon a nem-szakembereknek mondjuk el lépésről-lépésre, hogy mire lesz szüksége, mire kell odafigyelni, ha szakembert bíz meg az új tető felépítésével.


Új tető felépítése – hol kezdje?

Családi házának felépítése a tervezéssel kezdődik. Megbízhat generál kivitelezőt, aki komplett árajánlatot ad a kivitelezésre és végig követi a folyamatot, vagy maga választhatja meg, hogy milyen szakemberekkel kívánja megépíteni a házát. Mindkét esetben van lehetősége velünk dolgozni, hiszen számtalan generál kivitelező céggel működtünk már együtt, de egyéni megkereséseket is kapunk.

Első lépésben el kell küldenie a terveket, és ha készült, akkor műszaki leírást, amelyek a tetőre vonatkoznak, illetve költségvetési kiírást amely alapján elkészíthetjük önnek árajánlatunkat. Amennyiben az utóbbival nem rendelkezik, akkor a tervek alapján állapítjuk meg a szükséges beépítendő anyagokat és mennyiségeket, és ezek alapján számolunk.

Ha segítségre van szüksége a tervezésben, vagy már eldöntötte, hogy az elkészült tervei alapján árajánlatot kér tőlünk, akkor ezt megteheti a következő email címen:

kivitelezes@matralemez.huMikor érdemes belevágni?

A legjobb már rögtön tavasszal belevágni az építkezésbe, de a szakember kiválasztását, az árajánlatok bekérését már a tél 2. felében elkezdheti. Ilyenkor a tavalyi munkák már befejeződtek, a rossz időjárás miatt, több idő marad az árajánlatok elkészítésére, és az előre lefoglalt munkák összesítésére. Ha ősszel kezd bele, akkor már nagyon szorít az idő, gyakoriak az esőzések, jöhet a vártnál korábban a tél, és nehéz szakembert találni aki rendelkezik még szabad kapacitással. 


A szakember kiválasztása, árajánlat, szerződés
Csak olyan szakemberrel dolgozzon, akinek jó referenciái vannak, hajlandó szerződést aláírni, számlát ad, és a munkára garanciát vállal. Emellett fontos az első benyomás is: aki már az elején nem veszi fel a telefont, eltűnik, csak sokára válaszol, azzal később is problémák lehetnek.

Az árajánlat legyen tételes, kérjen be többet is, és hasonlítsa össze őket, és nézze meg azt is, hogy a beépített anyagokra mennyi garanciát kap. Ne a legolcsóbbat, hanem a legmegbízhatóbbat válassza!


Ha a kivitelező képeket, terveket, leírásokat kér még a helyszíni felmérés előtt, akkor ne tekintse ezt felesleges nyűgnek, sőt, épp ellenkezőleg! Ez azt jelenti, hogy alapos, és a lehető legjobban szeretné végezni a munkáját.


Az anyagok kiszállítása
Ha erről a szakember gondoskodik, akkor nincs más dolga, mint bízni abban, hogy minden rendben lesz.


Ha Ön szerzi be az alapanyagokat, akkor érdemes megbeszélnie a kivitelezővel az egyes munkafázisokat, és ehhez igazítani a kiszállítást, hogy minden időben a helyszínen legyen, ugyanakkor ne kelljen hetekig kerülgetnie az építőanyagokat. Ha nálunk rendeli meg a tetőfelújításhoz szükséges anyagokat és eszközöket, akkor mindig előzetesen egyeztetünk a kiszállítás időpontjával kapcsolatban, és általában azonnal megkezdjük a beépítésüket.


Építés, majd a munka átadása
Még mielőtt kifizetné a munkát (amit optimális esetben nem kértek Öntől előre), nézze át alaposan az elkészült „művet”, és jelezze, ha valami kijavítandó hibát talál. Csak 100%-os munkát fizessen ki! Fontos, hogy kérjen számlát, hiszen a garanciát csak így tudja érvényesíteni később.


Garancia
Törvényileg jár Önnek MINIMUM 3 év jótállás a munka minőségére, 5 év szavatossági idő a beépített anyagokra, ennél kevesebbet senki nem ajánlhat. Jobban jár azonban, ha már a felújítás előtt átnézi a gyártók ajánlatait, sokan ugyanis 10+ év jótállást is vállalnak a minőségre.Miért jó, ha minket választ tetője felépítéséhez?

- Profi csapat vagyunk, a fent vázolt elvárásokból nem engedünk, a szerződés, számla, garancia nálunk alapfelszereltség, nem extra.


- Kérdéseivel bármikor megkereshet minket, már az árajánlatkérés előtt is szívesen segítünk.


- Saját bádogos szaküzlettel rendelkezünk, így a kivitelezéshez a bádogos termékeket, de ezen felül az összes alapanyagot és kelléket forgalmazzuk


- …és el is intézzük a kiszállítást a munka helyszínére időben, és pontosanTöltse ki az űrlapot és írjon nekünk!

(Tipp: minél pontosabban vázolja fel a helyzetet, annál profibban tudunk válaszolni. Nyugodtan küldhet nekünk emailben képeket, vázlatokat, tervrajzokat is, a kivitelezes@matralemez.hu címre. Minden megkeresésre rövid határidővel válaszolunk.)